sreda, 17. november 2010

SKRIVNOSTNA SLED (2006)


Vsak čarovniški trik je sestavljen iz treh delov: Prvi se imenuje 'obljuba'. Čarovnik vam pokaže nekaj običajnega. Drugi se imenuje 'preobrat'. Čarovnik predmet vzame in naredi z njim nekaj nenavadnega. Ne boste še ploskali, ker to, da nekaj izgine še ni dovolj. Pričarati ga je treba nazaj. Iščete skrivnost čarovnije, vendar je ne boste našli, ker seveda niste resnično opazovali. V resnici si ne želite vedeti. Hočete biti...preslepljeni. Zato ima vsak magični trik tudi tretji del. Najtežji del, ki ga imenujemo 'prestiž'.

Film, ki vam ga prikazujem se imenuje Skrivnostna sled ( izvirni naslov : The Prestige) iz leta 2006. Zanimivo v zgodbi je to, da ne boste nikoli vedeli, kako se bo dogajanje razvilo do konca, dokler vam na koncu zmagovalec trik razkrije. Film sam je en trik :D


Zgodba se odvija v Londonu na koncu 19. stoletja, ko so največjo slavo poželi čarovniki s svojimi čarovniškimi triki in iluzijami. Občinstvo se je dokaj hitro naveličalo ponavljajočih se trikov, kar je zahtevalo domiselnost čarovnikov.

Čarovnika Robert Angier ter Alfred Borden na začetku nastopata v predstavah skupaj, dokler ne pride do nesreče na odru, ki ju pripravi do tega, da začneta spletkarit med sabo. Kraja trikov, razkritje le teh med občinstvom ju popelje v temačen svet skrivnostnega poklica.

V zgodbi nastopa tudi lik znanstvenika Tesle in njegovega slavnega izuma Teslov transformator, ki sem ga pa že omenjala v enem izmed preteklih filmov - Tukaj klikni :)


Ali bo Teslov izum kateremu prinesel slavo?


Oglejte si ozadje čarovniških trikov s pestro zasedbo: Hugh Jackman, Christian Bale, Piper Perabo in Scarlett Johansson kot asistentki na odru, Michael Caine kot pomočnik pri izvedbah, David Bowie kot znanstvenik Tesla ter Andy Serkis kot njegov pomočnik pri izumih.

Če vam igralci ne odgovarjajo ;) je tukaj še film z zelo podobno tematiko: The Illusionist (2006), v katerem igrajo glavne vloge Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel ter Rufus Sewell.



Pozorno opazujte, da vam kaj ne uide!

Res dober film!:)


Natalkakotalka



Ni komentarjev: