torek, 27. april 2010

$ 9.99 (2008)

Film je zasnovan na kratkih zgodbah Etgar Kereta. Narejen je na podlagi animirane tehnike s katero posamezne posnetke figur, katerim postopno spreminjajo položaj, zlijemo v film.

Ali ste se kdaj spraševali, kaj je smisel življenja? Zakaj obstajamo? Odgovor na to vznemirljivo vprašanje je zdaj v tvojem dosegu! Našel ga boš v majhni čudoviti knjižici, ki bo na preprost način obrazložila naš obstoj. Tiskana je na najboljši papir, vsebuje svetleče, odlične barvne slike in je tvoja lahko za samo 9.99 $.

Tako nekako govori reklama, ki spremeni življenje nezaposlenemu 28-letnemu Dave Peck-u, ki še zmeraj živi doma. Na njegovem poslanstvu, da deli svoje odkritje z drugimi, mu pot prečkajo nenavadni bližnji sosedi, ki se ukvarjajo z lastnim iskanjem sreče, pri katerem »zanikajo« obstoj odgovornega za to delo. To je Angel Varuh, kateremu glas posodi Geoffrey Rush (Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera).

Albert je zelo zaposlen s skušanjem zabavati svojega so stanovalca Angela Varuha, nezadovoljneža ki je raje vsepovsod drugje, kot pa tam kjer je; Marcus Pocus, čarovnik v dolgovih, ki postane žrtev treh rubežnikov. En izmed teh je Dave-ov brat Lenny, ki je svoj šarm namenil novi stanovalki na vrhu nebotičnika: zapeljivi supermodelki, ki ima zelo rada gladke moške in svoje pohištvo kot fetiš; na drugem koncu stavbe, brezupen Ron, ki se ne zmeni za zaročenkine zahteve ter se spoprijatelji s tremi zelo pijanskimi, 5 cm velikimi študenti; ter majhen fantič Zack, kateri osvobodi svoj »piggy bank«.

Povzetek vseh teh kratkih zgodb ponuja zapeljiv pogled, kako upanje zgleda v različnih pogledih na ljubezen.

Natalkakotalka

Ni komentarjev: